Cumartesi , Mayıs 4 2024

Anasayfa / Tapu İşlemleri / Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?



Bu makalemizde sizlere aşama aşama Parsel Sorgulamanın nasıl yapılacağını göstereceğiz. Cep telefonunuzun özellikleri dahilinde TKGM Parsel Sorgulama uygulamasını indirmenizi tavsiye ederiz.

(https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tkgm.parselsorgu&hl=tr)

(https://itunes.apple.com/tr/app/tkgm-parsel-sorgu/id1039822649?l=tr&mt=8)

Adım Adım Parsel Sorgulama

Parsel Sorgulama uygulamasını cep telefonumuza indirdiysek ya da bilgisayardan bu uygulamaya girdiysek, ilk aşamada Parsel Sorgulama uygulamasını açtığımızda karşımıza Türkiye Cumhuriyetini gösterir bir harita gelecek. İlk iş olarak haritanın sağ üst köşesinde bulunan alt alta üç çizgi olan işarete tıklayacağız. Tıklama işleminden sonra karşımıza gelen sayfada sırasıyla;

İdari Sorgu

Coğrafi Sorgu

Adres Sorgu

Katman

Şeklinde olan yazılar çıkacaktır. Bizim bu aşamada en çok işimize yarayacak ve en çok kullanacağımız ‘İdari Sorgu’ olacaktır.

İdari Sorguya tıkladıktan sonra karşımıza çıkan sayfada yine sırasıyla; İl, İlçe, Mahalle, Ada ve son olarak Parsel hücreleri gelecektir. Bu hücrelerin il bölümüne sorgulama yapacağımız taşınmazın hangi ilde bulunduğu, ilçe bölümüne taşınmazın hangi ilçede bulunduğu, mahalle bölümüne taşınmazın hangi mahallede bulunduğu ( bazen köy olarak da geçebilir ), ada bölümüne taşınmazın varsa ada numarası ve son olarak parsel bölümüne taşınmazın parsel numarası eksiksiz bir şekilde girilerek taşınmaz sorgusu yapılabilir.

Taşınmaz bilgilerini girdikten sonra;

Konum Bilgisi :

Bilgilerini girdiğimiz taşınmaz haritada mavi renkte ve yine etrafı koyu mavi çizgiyle çevrili olarak karşımıza çıkacaktır. Bu aşamada ekranın sağ üst köşesinde bulunan ve 2. işaret olan konum bilgisini belirten işarete tıklayarak, taşınmazın konumunu belirleyebiliriz.

Mesafe Ölçer :

Haritada ekranın sağ üst köşesinde 5. işaret olan ( iki yana ok işareti ) mesafe ölçer, bilgilerini girdiğimiz taşınmazın çevresini ölçmekte kullanacağımız  işarettir. İstediğimiz takdirde bulunduğumuz yerden ya da belirlediğimiz  bir noktadan taşınmaz arasındaki mesafeyi de ölçebiliriz.

Bu makalemizde Parsel Sorgulama sisteminde sizlerin en çok işine yarayacak ve en çok kullanacağınız ayrıntılara yer verdik. Parsel Sorgulama sisteminde kafanıza takılan soruları makalemiz altında bulunan yorum bölümüne yazabilirsiniz. Sorularınıza ivedi olarak cevap verilecektir.

Hepinize kolay gelsin.

Bir önceki yazımız olan Kat Mülkiyeti Tapu Senedi ( Kırmızı Tapu Senedi ) Nedir? başlıklı makalemizde Kat Mülkiyeti Tapu Senedi, kırmızı tapu ve kırmızı tapu senedi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

Takyidatlı Tapu Nedir? Takyidat Belgesi Nasıl Alınır?

Takyidatlı Tapu Nedir? Takyidat Belgesi Nasıl Alınır? Makalemizde sizlere takyidatlı tapu hakkında bilgiler vereceğiz. Takyidat …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.