Cuma , Nisan 26 2024

Anasayfa / Bankalar / Banka İnternet Şifresini Nasıl Alırım?

Banka İnternet Şifresini Nasıl Alırım?



Banka İnternet Şifresini Nasıl Alırım?

Tüketiciler tarafından kullanılmakta olan milyonlarca kredi kartı ve milyonlarca kredi olduğu bilinmektedir. Kullanılan kredi ve kredi kartı sayısının her geçen gün artması neticesinde bankaların bu taleplere daha hızlı, güvenilir cevaplar verebilmesi için bilgisayar sistemlerinden yararlanmaya başlanmıştır. Teknolojik alanda yapılan bir çok yenilikler ilk olarak bankalar tarafından da kullanılmaktadır. Milyarlarca kar yapan bir kurum olması neticesin de gerek güvenliğe gereksede argeye oldukça yüksek rakamlar ayrılmaktadır.

Göz tanıma sistemi, parmak izi okuyucu, avuç içi algılayıcı, sim numarası tanıyıcı, sesinizi tanıyan, otomatik sesli yanıt sistemleri gibi bir çok elektronik alanda yapılan yenilikler bankalar tarafından kullanılmaktadır. Bu sistemlerin bankacılık alanında kullanılmaya başlanması neticesinde, iş gücünden de kar yapan bankalar, bu karlarını tüketiciye sundukları zaman oldukça rağbet görmektedirler. Örneğim, kredi kartı ekstresini mail adresinden alarak, tüketici basılı ekstreden kaynaklı hesabına yansıtılacak olan ücretten kurtulabilmektedir.

Banka sistemlerinin internet ortamının bulunduğu her yerde kullanılabilir olmasıda bu işlemleri daha cazip hale getirmektedir. Anında yapılabilen eft, havale işlemleri, kredi kartı ödemeleri, fatura ödemeleri, hızlı kredi başvuru yapma gibi bir çok tüketici işlemleri internet şubesi ve mobil şubelere entegre edilmektedir. Tabi bu sistemleri kullanabilmek için bankanın müşterisi olmanız gereklidir ve banka internet şifresi almış olmanız gereklidir.

Banka internet şifreniz yoksa ve bankanın müşterisi iseniz yapmanız gerekenler oldukça basittir. Müşterisi olduğunuz bankaya, cep telefonu numaranızı tanımlatmanız gereklidir. Cep telefonu numaranız bu sistemler üzerinde kullanılmakta olan en önemli kriterler arasındadır. Sim kartınızı değiştirdiğiniz zaman telefon numaranız aynı kalsa bile, sim değişikliklerinde sistem anında sim kartınıza bloke koyabilmektedir. Telefon numarasını bankaya tanımlatmak için bankanın şubesine gitmeniz gereklidir. Kimi bankalar ATM’den de bu işlemleri yapmaya izin verse de bir çok banka internet bankacılığı güvenliği açısından bu işlemlerin şubeleri aracılığı ile yapılmasına olanak vermektedir.

Telefon numaranızı tanımlama yaptıktan sonra bankanın mobil uygulamasına veya internet şubesi adresine girerek, şifre işlemleri bölümünden yeni şifre alma seçeneklerini takip ederek ve telefon numaranıza gelecek olan onaylama kodu vasıtası ile bir kaç dakika içinde banka internet şifresini alabilirsiniz. Bu şifrenizi kesinlikle yazılı olarak cüzdanınızda veya cep telefonunuzda barındırmamanız sizin güvenliğiniz açısından son derece önemlidir.

Şifrenizi aldıktan sonra, bankanızın mobil uygulamasından veya internet şubesi adresinden giriş yaparak, bütün hesap dökümlerinizi görebilir, kredi kartı veya banka kartı bilgilerinizi, ekstrelerinizi kontrol edebilir, anında kredi kullanabilir, fatura ödemelerinizi yapabilir, havale-eft gibi işlemlerinizi bir kaç saniye içinde halledebilirsiniz. Her bankanın farklı arayüzler kullandığı gözüksede genel olarak yapılan uygulamaların algoritmaları aynıdır. Birden fazla bankanın müşterisi iseniz hepsine ayrı ayrı belirttiğim işlemleri yapmanız gereklidir. Sonuç itibari ile cep telefonu işlemlerinden tutunda şifre işlemlerine kadar bütün işlemler tamamen sizin güvenliğiniz açısından yapılmaktadır. Oluşabilecek olan dolandırıcılık işlemlerine karşın önceden düşünülerek alınmış tedbirlerle banka sizi korumak istemektedir.

İnternet şubeleri veya mobil şubeler üzerinden, yukarıda belirttiğim gibi yapılacak işlemlerde banka avantajlar sunmaktadır. Açılacak olan e-mevduat hesaplarına, yüksek faiz oranları uygulamakta, yapacağınız fatura ödemelerinde işlem ücreti almamaktadır. Şunuda belirtmek isterim ki bankaya tanımlanacak olan telefon numaranız birden fazla olabilmektedir. Yapılan işlemlerde kullanılacak olan telefonunuzu birincin telefon olarak belirtmeyi unutmayınız. Kullanmayı bıraktığınız hatlarınızı mutlaka bankaların sistemlerinden de sildirerek, adınıza yapılabilecek işlemleri önceden önleyiniz. Bu işlemi siz yapmazsanız bankanın bunu anlaması ve adınıza gerekli önlemi alması mümkün olmamaktadır.

Bir önceki yazımız olan İş Bankası Borç Transferi Kredisi başlıklı makalemizde borç transferi iş bankası, iş bankası 72 ay yapılandırma ve iş bankası kredi yapılandırması hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

icindekiler1 ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 Faiz Oranı1.1 ODEABANK Oksijen Hesap Özellikleri Nelerdir?2 ODEABANK Oksijen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.