Pazar , Nisan 28 2024

Anasayfa / Haberler / 2017 Sicil Affı Resmi Gazete

2017 Sicil Affı Resmi Gazete



2017 Sicil Affı Resmi Gazete

Tüketiciler tarafından çekilmekte olan krediler veya kullanılan kredi kartları her zaman düzenli olarak ödenemeyebilir. Kimi zaman hesaplar uymaz ve ödenecek kredi kartı ekstresi veya kredi taksidi aksayabilir. Bu olacak aksamalar sürekli olmaya başlarsa, Kredi Kayıt Bürosu tarafından kara listeye düşebilirsiniz. Heleki kredinizin veya kartınızın borcu takibe girerse veya hacizlik olursa kara listeye alınmanız kesin olacaktır. Bu aşamadan sonra siciliniz bozulacaktır ve 5 yıl kadar bankalardan kredi kullanmanız mümkün olmayacağı gibi kredi kartıda verilmeyecektir.

2017 Sicil affı Resmi Gazete’de bu hafta içi yayınlanarak yürürlğe girecektir. Sicil affı yasa tasarısı meclisten geçerek Sayın Cumhurbaşkanı’nın imzasına sunuldu. Bu işlemden sonra Resmi Gazete’de yayınlanma işleminden sonrada milyonlarca kara listede bulunan kişi bundan yararlanarak yeni kredi çekebilecek ve kredi kartı kullanabilecek. Tabi sicil affı 2017’den yararlanmak için temel şartlarıda yerine getirmek gereklidir.

Sicil affından yararlanma şartları olarak, ilk yapılması gereken mevcut kredi veya kredi kartı borçlarının ödenemiyorsa bankaya başvuru yapılarak yapılandırma yapılması gereklidir. Yapılandırma yapılan borçlar sonrasında kişinin kötü sicili kara listeden silinerek yeni kredi çekmesine imkan sağlanacak. Ekonominin durmaması ve tüketicilerin işlerinin devam edebilmesi adına sicil affı getirilmiştir.

Aftan yararlanabilmek için yapılması gerekenlerden biriside, Resmi Gazete’de yayınlanacak olan sicil affı 2017’nin yayınlanma tarihinden sonra ilk 6 ay içinde ödenerek bitirilmesi gereklidir. Bu işlemin yapılmasının ardından kara listeden çıkarılacaksınız ve temiz bir sayfa açacaksınız

Sicil affı ile kredi kayıt bürosunda tutulmakta olan kredi bilgilerinizde yer alan kötü sonuçlar silinerek, bu kişiye kredi verilmez, ödemelerine sadık bir tüketici değildir ibareleri yer almayacaktır. Tüketiciler tarafından borçlu oldukları bankalar veya finansal kuruluşlar yeni krediler için tercih edilecek olursa, bankalar kendi bünyelerinde barındırabilecekleri sicille ve sizin isminize daha önce verilen kredi veya kredi kartlarına göre işlem yapabilir. Tabi bütün bu sonuçlar ilerleyen zamanda sicil affının resmilik kazanmasından sonra bankalarda işlerliğine bakılarak değerlendirilebilir.

Bir önceki yazımız olan Büyükanne Çocuk Bakım Parası Sorgulama başlıklı makalemizde anneanne çocuk bakım parası, babaanne çocuk bakım parası ve büyükanne çocuk bakım parası hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

İmar Barışı ( İmar Affı 2018 ) Başvuruları Başladı

8 Haziran Cuma günü İmar Barışı başvuruları başladı. Bu yazımızda imar affı (imar barışı) başvurularını …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.