Cumartesi , Mart 16 2024

Anasayfa / Kredi Kartları / Ptt Kredi Kartı Başvurusu

Ptt Kredi Kartı Başvurusu



Ptt Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır Şartları Nelerdir

Ülkemizde PTT denilince akıllara gelen ilk şey posta işlemleri olurdu. Artık sadece posta işlemleri değil hemen hemen bütün işlemlerinizi yapabileceğiniz bir kurum haline gelmiştir. Daha fazla çalışan olduğundan işlemleriniz daha çabuk bitiyor ve saatlerce sıra beklemiyorsunuz. TC numaranızı girerek sıra numarası alıp kısa sürede sıranın size gelmesini bekliyorsunuz. Şu anda şubesi olmasa da ileri dönemlerde aynı bankalarda olduğu gibi birçok şubesi olacağa benzer. Bir bankada olan ürünlerin birçoğu bulunmaktadır. Kredi kartı, para transferi, kredi ve ön yüklemeli kart gibi ürünlerde aynı bankalarda olduğu gibi hizmet verilmektedir. Ptt kredi kartı başvurusu konulu yazımızda bütün bunlara ayrıntıları ile değineceğiz. Ptt kredi kart aynı zamanda bonus kart olarak kullanılır. Türkiye’nin en tanınan ve en çok tercih edilen bonus kartlar, üye iş yerlerinden alışveriş yapıldığında hem indirim hem de puan kazandırmaktadır. Ayrıca mastercard olan bonus kartlar ile kredi limiti dahilinde taksitli alışveriş yapma olanağı da bulunmaktadır.

PTT Kart Çeşitleri

PTT klasik kart, PTT bonus kart, PTT platinum olmak üzere 3 çeşit PTT kart çeşidi bulunmaktadır. Puan kazanımları ve limitleri birbirinden farklıdır. Ptt kredi kartı başvurusu yazımızda bu kartları inceleyelim. PTT bonus kartın ilk yılda kart aidatı yoktur. O yüzden ilk sene masrafınız olmaz. İkinci yıldan sonra kart çeşidine göre kart aidatı olmaktadır. Klasik kartta aidat 64 TL, PTT gold kartta aidat 71 TL, PTT platinum kartta ise 79 TL ödenmektedir. Ptt kartlarda ayın 8’i ve 24’ü olmak üzere iki defa kesim tarihi vardır. Bankalarda olduğu gibi farklı tarihlerde kesim tarihi verilmez. Bütün kampanyaları ise internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Nereden Başvuru Yapılabilir?

PTT’nin sunmuş olduğu bu avantajlardan yani Ptt kredi kartı başvurusu yapabilmek için sadece merkez PTT ve PTT şubelerinden başvuru yapabilirsiniz. Şubeye gittiğinizde bir form verilerek doldurmanız sağlanacaktır. Doldurduğunuz form ile beraber nüfuz cüzdanınız ve gelir belgeniz ile PTT’ye ulaştırmanız gerekecek. Başvuruda bulunduktan sonra bu bilgiler doğrultusunda değerlendirilecek ve kredi kartı almaya hak kazandıysanız size bildirilecektir. Kart basımı tamamlandıktan sonra ise belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecektir. Ev de bulunmama durumunda PTT şubesine giderek kartınızı alabilirsiniz. Kartınızın ödemeleri ise Pttmatiklerden ya da şubelerden yapılabilir. Ptt kart ile su, elektrik, telefon, doğal gaz faturaları ve ayrıca posta çeki, HGS yüklemesi, bakiye sorgulama, anlaşmalı bankaların kredi kart tahsilatı yapma, para yatırıp çekme, havale işlemleri ve kredi kartı borcu ödemesi gibi işlemler de yapılabilmektedir. PTT kredi kartınızın şifresini değiştirmek istediğinizde banka ATM’lerinden ve Pttmatiklerden kolaylıkla yapabilirsiniz. Faiz oranları nakit avansta %1.84, alışverişte %1.84, gecikmede ise %2.34 olarak uygulanır. Nakit avans ücreti nakit çekimlerde kullanılan tutar için alınır. Nakit avanslarda işlem tutarı üzerinden 8 TL ücret alınır. Gecikme faizi Merkez Bankasının açıklamış olduğu gecikme faizi oranı uygulanmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Kredi Kartı Nedir? Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar? başlıklı makalemizde kredi kartı dikkat edilmesi gereken, kredi kartı işlemleri ve kredi kartı limiti nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

KREDİ KARTI LİMİTİ

Kredi kartı limiti 2014 yılından bu yana kaç adet kredi kartınız olduğuna bakılmaksızın limit tanımlanması …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.