Salı , Mayıs 7 2024

Anasayfa / Krediler / Konut Kredisi Çekerken Hangi Ek Masraflar Çıkar?

Konut Kredisi Çekerken Hangi Ek Masraflar Çıkar?



Konut Kredisi Çekerken Hangi Ek Masraflar Çıkar?

Konut kredileri bankaların müşterilerine sunmuş olduğu ve kişiler tarafından her zaman en çok tercih edilmiş olan kredi seçeneğidir. Kişiler ev alırken yaşadıkları finansal destek ihtiyaçlarında bankaların sunmuş olduğu konut kredisi seçeneklerine başvurular. Konut kredisi çekerken hangi ek masraflar çıkar? Bankaların sunmuş olduğu kredi seçenekleri bir hizmet ürünü olarak tanımlanabilmektedir. Bu neden ile bankalar müşterilerine sunmuş oldukları kredi seçeneklerinde müşterilerinden oluşan farklı masraflar için ücret talep edebilmektedirler.

Bu neden ile bankalardan kredi talep etmeyi düşünen kişilerin bankalar ile görüşme sağlayarak bankalar tarafından talep edilen kredi masrafı ücretleri hakkında bilgi almalıdırlar. Bankaların talep ettikleri bu ücretler kredi başvurusundan kredi sonuçlanana kadar gerçekleştirilen işlemler adına talep edilmektedir. Bu neden ile yapılan işlemlerin çeşidine göre müşterilerden farklı isimler ile kredi masrafları talep edilebilmektedir. Banka tarafından müşterilerden talep edilen kredi masrafı talepleri kredilere göre farklılık göstermektedir. Konut kredisi çekerken hangi ek masraflar çıkar? Kişilerin konut kredisi taleplerinde bankaların talep ettikleri kredi masrafları ise şu şekilde ifade edilebilir;

  1. Dosya Masrafı: Kredi dosyasının açılması ve takibiyle ilgili olan masraflardır.
  2. Ekspertiz Ücreti: Konutun değerinin belirlenmesini yapacak olan firmaya ödenecek ücret ve değerleme sürecinde oluşacak masraflar için alınan ücrettir.
  3. İpotek Ücreti: Konuta ipotek konulması veya kaldırılması sürecinin takibi nedeniyle oluşan masraflar için alınan ücrettir.
  4. DASK: Zorunlu deprem sigortası ücretidir.
  5. Konut Sigortası: banka tarafından zorunlu koşulan sigortalara ödenecek ücrettir. Kişiler bu sigortayı bankalardan yaptırmak zorunda değillerdir.
  6. Erken Ödeme Cezası: Kredinin geri ödemesinde anaparanın ya da kredinin bir kısmının erken ödenmesinde bankanın faiz zararını karşılamak için aldığı ücrettir.

 

Bir önceki yazımız olan Bayram Kredisi Veren Bankalar 2018 başlıklı makalemizde Bayram Kredisi, ev kredisi ve Faiz oranları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

Denizbank sms kredi başvurusu

Denizbank SMS ile Kredi Başvurusu / 3280 Cebimde Kredi

icindekiler1 Denizbank 3280 Cebimde Kredi1.1 Denizbank Cebimde Kredi (SMS Kredi) Özellikleri Nelerdir?1.2 SMS Kredi Faiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.