Cumartesi , Nisan 27 2024

Anasayfa / Haberler / 2017 Çek yasasındaki yeni değişiklikler nelerdir?

2017 Çek yasasındaki yeni değişiklikler nelerdir?



Çek Yasası 2017 Değişiklikleri

Nakit ticaret tabi ki hepimizin birinci tercihidir ama her zaman nakit bulunamıyor. Burada da devreye diğer ödeme araçları giriyor. Kullanılan bu araçlardan biri de Çek. Her geçen gün önemli hale geldikçe, çek hakkında düzenlemeler de günün koşullarına uygun hale getiriliyor.

Çek ile ilgili ülkemizde bir çok kez yasal düzenleme yapıldı. Tüm değişiklikler sonrası kötüye kullanımları engellemek amaçlanmıştır.

Son günlerde çek ile ilgili bir takım yasal düzenlemeler yapıldı. 2017 çek yasası düzenlemesinde yapılan bazı değişiklikleri paylaşalım.

En Önemli Kısımlar Nelerdir?

Yeni düzenlemeler ile; bir şahsın çek hesabı açtırmak istemesi durumunda, başvuru yapacağı bankaya adli sicil kaydı götürmesi gerekmektedir.

Bankaları ilgilendiren bir sorumluluk eklendi yeni düzenleme ile, çek hesabı için başvuru yapan kişinin, çek hesabı açma ile ilgili herhangi bir yasaklılık durumunun olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.

Herhangi bir şekilde yasaklı hali var; bu durumda banka kişiye çek defteri veremez.

Çek hesabı açtırmak isteyen şahıs eğerki gerçek kişi ise çekin her Sayfası üzerinde; kimlik numarası yer almalıdır. Eğer ki hesap açtırmak isteyen kişi tüzel kişi ise MERSİS numarası çekin her Sayfası üzerine yazılacaktır.

Bu düzenleme ile isim benzerliği sonucunda yaşanması muhtemel karışıklıkların engellenmesi amaçlanıyor.

Bir diğer düzenleme de karekodlu çeklerin piyasada olması. Şuanda da karekodlu Çekler kullanılmakta ancak yeni düzenleme ile bu karekodlu Çekler zorunlu hale geliyor.

Karekodlu çek ile; çeki kim yazmış çekin şuandaki sahibi kim gibi bilgilere ulaşabilmek kolaylaşıyor.

Tüm düzenlemeler 31 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe girecek.

Bir önceki yazımız olan Denizbank SMS ile Kredi Başvurusu / 3280 Cebimde Kredi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Kaçırmayın!

Denizbank sms kredi başvurusu

Denizbank SMS ile Kredi Başvurusu / 3280 Cebimde Kredi

icindekiler1 Denizbank 3280 Cebimde Kredi1.1 Denizbank Cebimde Kredi (SMS Kredi) Özellikleri Nelerdir?1.2 SMS Kredi Faiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.