Salı , Nisan 30 2024

Anasayfa / Genel Bilgiler / KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri



Ülkemizde her yıl binlerce iş yeri açılmakta ve bir o kadarı da kapanmaktadır. Bir hevesle başlanan çoğu iş deneyimsizlikten ve piyasa bilgisizliğinden ötürü bitmektedir. İşte devlet bu duruma bir çare olması amacı ile KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri projesini başlatmıştır. Bu program ile birlikte girişimci olmak isteyen herkese ,ücretsiz olarak eğitimler verilmesi amaçlanmıştır. Böylelikle girişimciliğin desteklenmesi,yaygınlaşması,başarılı işletmelerin kurulması amaçlanmıştır. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitiminden  yararlanabilecekler; küçük ve orta ölçekli işletmeler ile işletici kuruluşlar ve tüm girişimcilerdir. KOSGEB girişimcilik eğitimleri en az 32 saat sürmektedir. Bu süre içerisinde eğitime katılmak zorunludur. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri zamanı şehirden şehire değişmekte ve yılın sadece belli zamanlarında değil tüm yıl boyunca yaygın olarak yapılmaktadır. Aynı zamanda uygulamalı girişimcilik eğitimleri genel katılıma açık ve ücretsizdir.
Uygulamalı girişimcilik eğitimleri yalnızca eğitim vermekle kalmıyor aynı zamanda çeşitli destekler vererek de girişimcilere yardımcı oluyor. Sizlere bu destekler ve desteklere nasıl başvurabileceğinizi  söyleyelim.

Yeni Girişimci Desteği

Destekten kimler yararlanabilir?

Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan ya da İŞGEM( iş geliştirme merkezi desteği) bünyesinde yer alacak kişiler yararlanabilir. Desteğe başvurmak isteyen girişimcinin son 1 yıl içinde şahıs işletmesinin olmaması gerekmektedir. Ayrıca girişimcinin tüzel kişilik nezninde kurulmuş bir işletmede %50′ den fazla ortaklığı da olmamalıdır. Girişimci destek aldığı süre boyunca herhangi bir kurum ya da kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmamalıdır.

İş Geliştirme Merkezi Desteği

Kimler Başvurabilir?

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri alan ve işletme koçluğu  ,iş yeri seçimi gibi konular hakkında destek sağlayan İSGEM’e ;
Belediyeler,
Yüksek öğretim kurumları,
Özel idareler,
Meslek kuruluşları,
İnkübatörler başvurabilir. Destek kuruluş için en fazla 18 ay işletme desteği için ise 36 aydır. Destekten yararlanmak için KOSGEB  müdürlüğüne iş planı ve belgeler birlikte verilmelidir.

İş Planı Ödülü

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimleri kapsamında iş planı ödülü üniversitede girişimcilik dersi alan üniversite öğrencileri arasında düzenlenir. İş planı ödülünden yararlanmak isteyen kişilerin KOSGEB’e başvurmaları gerekmektedir. İş planları ile ödül almaya hak kazanan ilk üç kişinin en fazla 24 ay içinde işlerini kurmaları kaydı ile birinciye 15.000, ikinciye 10.000 ve üçüncüye 5.000 TL ödül verilir.

Bir önceki yazımız olan ING Bank’ta Kredi Notunuza Göre Faiz Oranı başlıklı makalemizde düşük faizli kredi, en uygun kredi ve ING Bank kredi hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

ING Bank’ta Kredi Notunuza Göre Faiz Oranı

Kredi Notunuza Göre Faiz Oranı Belirleyen İhtiyaç Kredisi ING Bank’ta Ülkemizde bankalar tarafından  kredi faiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.