Perşembe , Mayıs 9 2024

Anasayfa / Diğer Kategoriler / KOSGEB Desteği Almak İçin Proje Nasıl Hazırlanır ?

KOSGEB Desteği Almak İçin Proje Nasıl Hazırlanır ?



Günümüzde artık birçok kişi kendi işinin patronu olmak isteği ile hayal kurmaktadır. Hayal kurmaktadır dedik çünkü yine birçok kişi sermaye yetersizliği nedeni ile projelerini hayata geçirememektedir. Ancak artık birçok iş koluna hem devlet hem de özel bankalar destekler sağlamaktadır. Devlet desteğini KOSGEB aracılığı ile gerçekleştirmektedir. Biz de sizlere bu yazımızda KOSGEB desteği almak için proje nasıl hazırlanır sorusunun cevabını vermeye çalışacağız.
KOSGEB desteği alabilmek için ilk adım bir iş planına sahip olmaktır. Bir iş planı olmayan KOBİ’ler ve ya girişimciler KOSGEB destek kredisine başvuru yapamazlar. Özellikle yeni bir iş yeri açmak isteyen girişimciler için proje hazırlamak zorunludur. Proje hazırlama konusunda bilgisi olmayanlara KOSGEB uygulamalı girişimcilik kurslarında nasıl proje hazırlamaları gerektiği bilgisi verilmektedir.
Proje hazırlayarak KOSGEB desteği almak isteyenlerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıt olması gerekmektedir. Veri tabanına kayıt olduktan sonra dilerseniz örnek projelere kendi bilgilerinizi ekleyip değiştirebilir ya da örnek projelere bakarak yeni bir plan hazırlayabilirsiniz.

KOSGEB desteği almak için hazırlanan projelerin 7 ayağı vardır.

1. Genel bilgilerin oluşturulması
Bu kısımda işletme tanıtımı varsa ortakların tanıtımı istenir. Ve yine kuruluş süresi hakkında bilgiler verilmesi gerekir.
2. Girişimcinin Varsa Ortakların Ve İşletmenin Bilgileri
İki sayfadan oluşur. İlk sayfada sizin ve varsa ortaklarınızın kimlik bilgileri ,adres bilgileri dahası bildiği yabancı dillere kadar bir çok bilgi istenir. İkinci sayfa ise sadece işletme ile ilgili sorulardan oluşan kısımdır. İşi kurmadaki amacınız ,işletmenin vizyonu ve misyonu hakkında en detaylı bilgiler burada istenir. Bu kısım önem arz ettiğinden çok dikkatli bir şekilde cevaplanmalıdır.
3. Pazar Bilgileri ve Plan
İşletmenin kurulurken ne derecede bilgi sahibi olunduğu , müşteri kitlesi, satış ile ilgili sorunlar olması halinde bu duruma nasıl müdahale edeceğiz hakkında bilgiler istenir.
4. Üretim Planı
İşletme kuruluş planı ve kodu ile iş akışı şeması bu bölümde yer almalıdır. Ayrıca işletmeye dair belgeleri de bu kısma eklemelisiniz.
5. Yönetim Planı
Kurmak istediğiniz işletmede yer alacak personel ,personel arası iş paylaşımı ile ilgili bilgiler yer almalıdır. Yine KOSGEB destekli kredi almak için başvuran kişinin mesleki belgeleri var ise bu bölüme eklenmelidir.
6. Finansal Plan
Başlangıç için yapılan harcamalar,ilerleyen zamanda ne kadar harcama yapılacağı ve ne zaman kar elde edileceği bu bölümde yer alır.
7. KOSGEB Tarafından Talep Edilen Destek Miktarı
Kuruluş için yaptığınız makina ,teçhizat alımı ve işletmenin diğer giderleri hakkında bilgi verilmesi gereken bölümdür. Bu son bölümde KOSGEB’den talep edilen kredi miktarı yer alır.

Bir önceki yazımız olan Asfalt Vergisi ( Yol Harcamalarına Katılım Payı ) Nedir? başlıklı makalemizde Yol Harcamalarına Katılım Payı hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

Tüm Bankalardan Günlük Para Çekme Limiti

icindekiler1 Hangi banka ATM’lerinden günlük para çekme limiti ne kadar?1.1 ATM açılımı nedir?1.2 1 – …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.