Salı , Nisan 23 2024

Anasayfa / Bankalar / Kartel Oluşturan 12 Banka İsimleri Hangileri?

Kartel Oluşturan 12 Banka İsimleri Hangileri?



Kartel Oluşturan 12 Banka İsimleri Hangileri?

Konut kredileri, ticari krediler, ihtiyaç kredileri hatta araç kredileri olmak üzere bir çok kredi türündü 12 bankanın kartel oluşturduğu ve ortak faiz oranları belirlendiği üzerine, devlet tarafından açılan dava sonucunda, hükümet tarafından çekilmiş olan krediler için bankalar tarafından alınmış olan fazla faizler tazminat cezaları olarak geri alındı.

Tüketiciler lehine açılmış olan bir çok dava mevcut olup, Danıştay tarafından verilen ret cevabı üzerine, dava Yargıtay’a taşınmış durumda ve ordan çıkacak cevap dört gözle beklenmektedir. Yargıtay tarafından, Danıştay’ın vermiş olduğu karar bozulur ise milyonlarca kişi kartel oluşturan bankalar için dava açabilecek. Böyle bir durum oluşması halinde 2007 ile 2011 yılları arasında kartel oluşturan bankalardan kredi çekmiş olan kişiler, kredileri için ödemiş oldukları fazla faizleri 3 katına kadar tazminatla birlikte alabilecekler.

Kartel faizi uygulayan bankaların isimleri olarak verilmesi gereken bankalar hangileri diye soracak olursanız. Ülkemiz genelinde bulunan çok fazla kullanılan bankalar mevcuttur. Henüz davanın netleşmemesi yüzünden banka isimlerini açıklamak istemiyorum.

Tüketici kredileri ve ticari kredileri konusunda açılacak olan dava sayısının çok fazla olması ve kartel faizi uygulayan bankalarında sayısının fazla olması neticesinde bir çok vatandaşımız ve avukatları Yargıtay’dan çıkacak olan kartel faizi uygulayan bankalara yönelik açılmış olan davanın sonucunu beklemektedirler. Dava sonucunda Danıştay’ın kararı üzerine Yargıtay’a gidilmişti ve son kararı bu konuda Yargıtay verecektir. Umarım bu konuda Yargıtay’da kartel oluşturularak fazla faiz alındığına ilişkin karar verir.

Danıştay tarafından reddedilmesinin gerekçesi olarak yapılan açıklamada, tüketicilerin bankalar konusunda seçme hakkının bulunduğunu ve fazla faizle verilen kredileri çekmeme haklarının bulunduğunu ve başka bankalardan kredi çekilebileceğini belirtmişlerdir. Bu konuda vatandaşada cevap hakkı düşmektedir. Peki devletimiz fazla faiz alan bankalardan kendi kredilerini çekmeme ve banka seçme özgürlüğüne sahip değilmiydi. Tabi burada bir çok soru ve sorunlar karşımıza çıkmaktadır. Yakın zamanda Yargıtay tarafından açıklanacak olan karar sonucunda ya çok sayıda dava açılacak yada bütün açılmış olan davalar düşecek. Yapılacak olan Yargıtay açıklaması sonucunda sitemiz üzerinden durum hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Bir önceki yazımız olan İş Bankası Borç Transferi Kredisi başlıklı makalemizde borç transferi iş bankası, iş bankası 72 ay yapılandırma ve iş bankası kredi yapılandırması hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

icindekiler1 ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 Faiz Oranı1.1 ODEABANK Oksijen Hesap Özellikleri Nelerdir?2 ODEABANK Oksijen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.