Salı , Nisan 23 2024

Anasayfa / Krediler / İşyeri Kredisi

İşyeri Kredisi



İşyeri Kredisi Veren Bankalar

Artık sizler de 120 ay vade ile işyeri kredisi alarak kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Kamu ve özel bankaların 10 yıl vade ile başlattıkları kampanyalar sayesinde herkes iş yeri sahibi olabilecek. İster kendi dükkanınız olsun, ister kiralık dükkan olsun, iki şekilde de ihtiyacınız olan iş yerini iş yeri kredisi alarak açabilirsiniz. Fakat ikisi arasında evrak bakımından küçük de olsa bazı farklar var. Şimdi bunlara bakalım. Bir bankadan işyeri kredisi alabilmek için kobi ve esnaf olarak bir yerde faaliyet içinde olmanız gerekmez. Sadece aranan şartlara yani kredi çekme şartlarına sahip olmanız yeterli olacaktır. İş yerinin tapuda görünen bedeline ve gelir belgenize bakılarak belirli bir oranda kredi çekebilirsiniz. Gelir belgesi bankalar tarafından haneye giren toplam tutar olarak ele alırlar. Çoğu banka da tapu kaydında görünen bedelin %75’ine kadar kredi vermektedir. Fakat bazen de ekspertizler bu tutarı kendi belirler. Bu da piyasa koşullarına göre farklılık gösterebilir. Bu bedel tapuda belirlenenin altında veya üstünde de olabilmektedir. Alacağınız işyerinin iskanı ve mülkiyet tapusunun olması gereklidir. Gelir belgesinin yanı sıra bankalar sizden gelir belgesine ek olarak kredi notunuza da bakarlar. 2017 yılında kredi notu sorgulamasında notunuz riskli ise işyeri kredisi almanız biraz zor olabilir. Alsanız bile istediğiniz krediyi tutarını vermeyebilirler. Bankalar tıpkı ev kredilerinde de olduğu gibi işyerinize ipotek koyacaklardır. İpotek kullanacağınız 120 ay veya daha az vadeli iş yeri kredisi bittiğinde 20 ya da 50 TL gibi bir tutar karşılığında kalır. Alınan iş yerine ve kredi çeken kişiye sigorta yapılması gereklidir. İş yeri kredileri ve konut kredileri arasında vade oranları haricinde fazla fark yoktur. Başvuruların şahsen yapılması gerekir. İnternet üzerinden ön başvuru yapılabilir.

İşyeri kredisi nasıl alınır?

Bankalar yeni esnaf ile yılların esnafını aynı oranda değerlendirmezler. Bunun nedeni de referanstır.   İş yeri kredisi çekmek için bankaya gittiğinizde bu ilk defa mı yoksa daha öncede beri mi yaptığınızı soracaklardır. Eğer tecrübe sahibi iseniz şansınız daha fazladır. İş yerinize ait gelir-gider belgeleriniz varsa bankalar daha olumlu bakacaktır. Kredi vadeleri genellikle 48 aydır. Koşullar ise ipotek bedeli olan mülk veya mal ve iki kefilden oluşur. Şimdi bazı bankaların işyeri kredisi özelliklerine bakalım.

Ziraat Bankası: maaşı olan 2 ile 5 kişi bir araya gelerek ortak bir kredi çekebilir. En fazla %75 kredi verilir. Vade süresi en fazla 120 aydır. İpotek konulur, sigorta yapılır ve ek belge istenebilir.

Halk Bankası: çok uygun faiz oranları ile iş yeri açmak isteyenlere destek vermektedir.

Vakıfbank: Dükkan, büro, mağaza, depo gibi bir yer sahibi olmak istiyorsanız Vakıfbank’a gidebilirsiniz.

İş Bankası: herhangi bir iş yeri açmak istediğinizde 60 ay vade ile kredi çekme olanağına sahipsiniz.

Garanti Bankası: iş yeri kurmak isteyenlere birden fazla seçenek sunulmaktadır. Artan taksitli, ara ödemeli, azalan taksitli, sabit faizli, özel ödemeli, dövize endeksli, sabit faizli, şimdi al sonra öde ve balon ödemeli seçenekleri bulunmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Bayram Kredisi Veren Bankalar 2018 başlıklı makalemizde Bayram Kredisi, ev kredisi ve Faiz oranları hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

Denizbank sms kredi başvurusu

Denizbank SMS ile Kredi Başvurusu / 3280 Cebimde Kredi

icindekiler1 Denizbank 3280 Cebimde Kredi1.1 Denizbank Cebimde Kredi (SMS Kredi) Özellikleri Nelerdir?1.2 SMS Kredi Faiz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.