Cuma , Nisan 19 2024

Anasayfa / Bankalar / Banka İdari Takip Süreci Nedir? Ne Yapmam Gerekli?

Banka İdari Takip Süreci Nedir? Ne Yapmam Gerekli?



Banka İdari Takip Süreci Nedir? Ne Yapmam Gerekli?

Bankalardan alınan borç paralar veya kullanılan kredi kartları sonucunda tüketiciler düzenli ayarlayamadıkları ödemeleri neticesinde ve hesapta olmayan ekstra giderlerin ortaya çıkması sonucunda kredi veya kredi kartı ödemelerinde gecikmeler yapmaktadır. Yaşanan bu gecikmeler kredi sicilinize işlenmektedir. Kredi kartı borcunun asgari ödemesi veya kredinizin taksit ödemesini zamanında yapmamanız neticesinde, banka siciliniz olumsuz etkilenecektir. Daha sonra bu ödemeler 90 gün süreye varırsa banka tarafından idari takip süreci başlatılacaktır. Bu süre bazı bankalarda farklılıklar göstere bilmektedir.

Banka idari takip süreci başladığında genel olarak bankalar ilk etapta kendi avukatları aracılığı ile veya müşteri hizmetleri aracılığıyla size ulaşmaya çalışırlar. Aramalarda veya SMS olarak bildirimlerde gecikmenizin olduğunu idari takip sürecinin başladığını ödemenizin yapıması talep edilmektedir. Avukatlık olan kredi veya kredi kartı borcunda genel olarak bazı avukatlar, tüketici ile anlaşma yapmaya ve uygun taksitlendirme yani yapılandırma ile ödemeyi almaya çalışırlar. Bazı avukatlar ise ödemenin tamamını ödemenizi isterler ve ödeyemediğiniz takdirde yasal takip sürecinin başlayacağını bildirmektedir. Yasal takip sürecinin başlayacağını bildirmeleri ve ödemenin hepsini istemeleri genel olarak tüketici üzerinde mal mülk mevcutsa ve haciz işlemi yapılabiliyorsa bu yöntem izlenmektedir ve hemen kredi borcu tahsil edilmek istenmektedir.

İdari takip sürecinin ilk başlamasında banka kredi sicilinize bu durumu takip olarak işlemeyebilir. Tahsilat aşamasında siciliniz olumsuz yönde etkilenip kara listeye alınmamanız sağlanabilmektedir. Eğerki ödeme yapmazsanız banka borcunuza karşılık ayırarak ya varlık şirketine yada kendi avukatlarına borcu devrederek yasal takibin başlaması adına işlem yaparlar. Bu aşamadan sonra geç ve hiç ödeme yapmamanız sonucunda düşen kredi notunuzun yanına birde kara liste eklenecektir. Kara listeye giren tüketicide uzun yıllar bu düşük kredi notu ve kötü sicili yüzünden kredi veya kredi kartı kullanamayacaktır. Bu duruma düşen ülkemizde milyonlarca kişi bulunmaktadır ve bu durumdan yakınmaktadırlar. Kısacası yasal takibe giren kişiler için kredi kullanılması imkansızdır. İdari takip aşamasında da erken davranarak borcun ödenmesi durumunda sicile işlemeden durumu kurtarmak mümkündür. Avukatlık kredi borcunuz varsa ve avukat sizi aramışsa karşılıklı çözüm yolları aranmalıdır. Aksi takdirde yasal takibin başlamasından sonra geri dönüş olmamaktadır.

Bir önceki yazımız olan İş Bankası Borç Transferi Kredisi başlıklı makalemizde borç transferi iş bankası, iş bankası 72 ay yapılandırma ve iş bankası kredi yapılandırması hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

icindekiler1 ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 Faiz Oranı1.1 ODEABANK Oksijen Hesap Özellikleri Nelerdir?2 ODEABANK Oksijen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.