Cumartesi , Mart 16 2024

Anasayfa / Bankalar / 2018 YILI BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARI

2018 YILI BANKALARIN MEVDUAT FAİZ ORANLARI



MEVDUAT NE DEMEKTİR ?

Mevduat herhangi bir bankaya faiz karşılığında ve belli bir süre sonunda ya da istenildiği zaman çekilmek koşuluyla yatırılan para demektir. En yüksek faiz veren bankanın vadeli hesabı da tespit edebilmek bu noktada önemlidir.

VADELİ MEVDUAT HESABI AÇTIRMA ve İSTENEN BELGELER

=> Nüfus cüzdanı

=> İkametgah

=> Geçtiğimiz 3 ay içinde aldığınız adınıza kayıtlı bir fatura (elektrik, su, doğalgaz vb.)

Bu belgeler ile bankanızın herhangi bir şubesinden vadeli mevduat hesabınızı açtırabilirsiniz. BDDK‘nın yasal düzenlemeleri gereği ile bankanız sizden hesap işletim ücreti gibi bir kesinti yapmaktadır. Fakat bu ödemeyi yapmak istemiyorsanız bankanıza otomatik ödeme talimatı vererek bu ücreti ödeme zorunluluğundan kurtulabilirsiniz.

VADESİNDEN ÖNCE PARANIZI ÇEKERSENİZ NE OLUR?

Vadeli mevduat hesabınız anapara ve faiz olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. Bankanıza anapara ve faizin nasıl bir yön izlemesi konusunda bilgi ya da talimat vermelisiniz. Vade dursun ana para hesaba geçsin gibi. Vadeli mevduat hesabınızın vadesinden önce anaparayı çekmeniz durumunda faiz kaybı yaşayabilirsiniz. Vadeli hesabınıza istediğiniz zaman para yatırabilirsiniz fakat hesabınızın vadesi bozulmuş olur.

MEVDUAT HESABI TÜRLERİ NELERDİR?

  •  Vadesiz Mevduat Hesabı
  •  Vadeli Mevduat Hesabı
  •  İhbarlı Mevduat Hesabı
  •  Kırık Vadeli Mevduat Hesabı

İlginizi Çekebilir : https://enuygunkrediverenbanka.com/bankalarin-kiralik-kasa-fiyatlari-2018/

EN YÜKSEK VADELİ HESAP FAİZİNİ VEREN BANKALAR HANGİLERİDİR?

10 000 TL 32 gün vade üzerinden en yüksek yıllık faiz oranlarına sahip bankalar aşağıdaki gibidir. Bilgiler faiz oranlarıyla ilişkili olarak değişkenlik gösterebilmektedir.

Akbank                              : % 12,50

Aktif Bank N Kolay Bono   : % 19,59

Garanti Bankası                 : % 12,75

Teb Bankası cepteteb        : % 17,00

Türkiye İş Bankası              : % 12,50

Mevduat Faiz Hesaplama Nasıl Yapılır?

Mevduat faiz hesaplamasını kendiniz de yapabilirsiniz. Bu hesaplamada brüt olarak hesaplanacak faiz formülü ‘’ anapara*faiz oranı*vade (gün) / 36.500 ’’ şeklindedir. Örneğin yıllık % 17,05 faiz oranı ile 30 gün vadeli 20.000 TL mevduat hesabına yatırılması durumunda yapacağınız işlem; 20.000*17,05*30/36500 = 287,27 TL 30 günlük brüt faiz getirisidir.

Net faiz getirisi hesaplaması ise brüt faizden stopajın düşürülmesi ile hesaplanmaktadır. Yani 287,27 – (287,27*0,15) = 244,18 TL dir.

Bir önceki yazımız olan Kefilsiz Kredi Veren Bankalar 2018 başlıklı makalemizde İpotek Karşılığı Kredi, Kefilsiz Kredi ve kredi çekmek hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

icindekiler1 ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 Faiz Oranı1.1 ODEABANK Oksijen Hesap Özellikleri Nelerdir?2 ODEABANK Oksijen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.