Cuma , Nisan 19 2024

Anasayfa / Haberler / 2017 Sicil Affı Ne Zaman Uygulanacak?

2017 Sicil Affı Ne Zaman Uygulanacak?



2017 Sicil Affı Ne Zaman Uygulanacak?

Tüketiciler tarafından yıllar önce kullanılmış olan kredi veya kredi kartı borçlarının zamanında ödenememesi neticesinde düştükleri kara listeden çıkmaları adına bankalara bu konuda yaptırım uygulanmayacağını ve kredi, kredi kartı kullanımına izin verebilecekleri konusunda çıkarılmış olan 2017 sicil affı ne zaman uygulanacak? Sicil affı uygulayan veya uygulamayan bankalar hangisidir, bu konuda şikayetlerinizi gerekli yerlere yapmanız ve ses çıkarmanız gereklidir. Aksi takdirde sicil affı uygulayan banka olarak bulabileceğiniz banka olmayacaktır.

Sicil affı konusunda belki ilk tavizi, devlet bankası olan Ziraat Bankası veya Halk Bankası verecektir. Öncelikle tüketiciler mevcut kredilerinden veya kredi kartlarından dolayı takipteyseler mutlaka bu borçlarını yapılandırma yapmaları veya 6 ay gibi bir sürede kapatmaları gereklidir. Hemen hemen hergün yeni bir yasanın çıkabileceği ülkemizde 27 Haziran 2017 tarihine kadar yapılmayan yapılandırmalar veya borç ödemeleri sonucunda sicil affından yararlanamayabilirsiniz. İlerleyen süreçte Haziran sonunda son bulacak olan başvuruların yapılmaması neticesinde yararlanan kişilerin olabilme ihtimalinin bulunması ve sizinde yapılacak olan yeni düzenlemeden yararlanamamanız gündeme gelebilir.

En son yapılan KOSGEB 0 faizli kredide bile ilk etapta 12 bin civarı kişiye verilecek olan kredi için 250 bin başvuru yapılmıştı ve bu başvurular neticesinde hükümet yetkilileri harekete geçerek, yeniden başvuruları açarak, gerekli şartları yerine getiren herkese kredi verileceğini duyurmuştur. Bunun neticesinde şartları yerine getirenlerin hepsine 0 yani faizsiz KOSGEB kredisi verilmiştir. Yani demem o ki yeni bir düzenleme çıkabilir ve 6 ay içinde yapmadığınız borç yapılandırmaları neticesinde yeni bir sicil affı düzenlemesi çıkması durumunda bu yeni aftan yararlanmanız mümkün olmayabilir.

2017 Sicil affı düzenlemesi şu aşamada ne zaman uygulanacak henüz belli değil. Tamamen bankaların kişiye göre uygulaması ile Halkbank ve Ziraat Bankası gibi bankalardan kredi kullananlar mevcuttur. Aktif Bank tarafından da sicil affına bakılmaksızın 2000 lira minimum kredi başvuruları onaylanmaktadır. Aynı şekilde Kuveyt Türk bankasıda bloke teminatlı kredi kartı kullanımınıza izin vermektedir. Bu araçlarla düşük tutarlarda kullanımlarla kredi notunuzu iyi durumlara getirebilirsiniz. Bu sayede yapacağınız kredi ve kredi kartı başvurularına bankalar daha olumlu bakacaktır.

Bir önceki yazımız olan Emekli Promosyonunda Şartlar Değişti Mi? başlıklı makalemizde banka promosyon şartları kalktımı, bankaların emekli promosyon şartları ve emekli promosoyon nasıl alırnır hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

İmar Barışı ( İmar Affı 2018 ) Başvuruları Başladı

8 Haziran Cuma günü İmar Barışı başvuruları başladı. Bu yazımızda imar affı (imar barışı) başvurularını …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.