Pazartesi , Mart 25 2024

Anasayfa / Kredi Kartları / 2017 Sicil Affı İle Kredi Veren Bankalar

2017 Sicil Affı İle Kredi Veren Bankalar



2017 Sicil Affı İle Kredi Veren Bankalar

Tüketiciler tarafından kullanılan kredi kartları veya krediler sonucunda ödenemeyen borçların neticesinde bankalar tarafından takibe girmeleri ve kredi notlarının düşmesi ilede kredi sicillerinin etkilenmesiyle kara listeye girmeleri bir kaç ay sürmektedir, fakat geri çıkmak ise 5 yıl kadar sürmektedir. Bu durumdan dolayı borcunu ödemek isteyen kişi ve kurumlara, devlet tarafından 2017 yılında sicil affı getirilecek ve kredi kartı borçlarını, kredi borçlarını veya ticari kredi borçlarını bankalara ödeyen veya yapılandırma yapan tüketicilere sicil affı ile kara listeden çıkma imkanı sunulacak.

Yeni Sicil Affı Düzenlemesi İle Kara Listeden Çıkar Mıyım?

2017 sicil affi kara liste kirmizi kalem

Ödenmeyen kredi borçlarınızdan dolayı, takibe girdiğinizde kara listeye alınırsınız ve hiçbir bankanın size kredi vermemesi sağlanır. Bundan dolayıda çeşitli nedenlerle borcunu ödeyememiş olanlara, devletimiz tarafından getirilen kredi sicil affı düzenlemesi ile bütün tüketicilerin gerekli kredi sicil affı şartlarını yerine getirmeleriyle birlikte kara listeden çıkarılması sağlanacak.

Sicil Affının Şartları Nelerdir?

Sicil affından yararlanabilmeniz için 2 temel şartı yerine getirmeniz gereklidir. Bunlardan birisi mevcut kredi borçlarınızı bankaya 6 ay içinde ödemelisiniz. Diğer seçenek ise kredi borçlarınızı bankalar ile anlaşarak yapılandırma ile ödemeyi taahhüt etmeniz gereklidir. Bunlardan birini yaptığınız takdirde kredi sicil affından faydalanabileceksiniz.

Kırmızı Kalem Yiyen Sicil Affından Yararlanır Mı?

Kırmızı kalem ifadeside, kara listeye düşmüş olan kişilere kredi veya kredi kartı verilmemesi sonucunda başvurularının ret edilmesinden gelmektedir. Sonuç olarak kredi siciliniz temizleneceğinden yeni başvurularınızda krımızı kalem yemeyeceksiniz ve olumlu cevaplarla karşılaşacaksınız.

Sicil Affından Kimler Yararlanacak?

2017 Yılı içinde çıkarılması ve mevcut batık kredilerin azaltılması amacıyla ve kredi bulamadıkca sıkıntıya giren tüketiciler için çıkarılmakta olan sicil affından bütün kara listeye girmiş ve sicili bozulmuş tüketiciler veya şirketler girecektir.

Sicil affı düzenlemesi 2017 yılı ile borcunu çeşitli nedenlerden dolayı ödeyememiş ve işleride düzgün gitmemiş olan ticari şirketler veya bireysel tüketicilerin, kredi kullanabilmeleri ve yeni kredi kartları ile işlerine ve hayatlarına devam edebilmeleri, bankaların mevcut olan batık kredi tutarının azaltılması, ülke ekonomisindeki gelişmenin dahada arttırılması amacıyla yapılacak olan sicil affı, basit birşey gibi gelebilir ama ülkemiz açısından yapılması son derece önemli bir iştir.

Bir önceki yazımız olan QNB Finansbank 2273 SMS Kredi Kartı Başvurusu başlıklı makalemizde 2273 kredi kartı başvurusu, en avantajlı finansbank kartı ve finansbank 2273 kart başvurusu hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

KREDİ KARTI LİMİTİ

Kredi kartı limiti 2014 yılından bu yana kaç adet kredi kartınız olduğuna bakılmaksızın limit tanımlanması …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.