Cuma , Mart 29 2024

Anasayfa / Haberler / 2017 Ehliyet Yenileme Randevusu Alma

2017 Ehliyet Yenileme Randevusu Alma



2017 Ehliyet Yenileme Randevusu Alma

Resmi Gazete‘de yayınlanan ve yürürlüğe giren yeni ehliyet düzenlemesi ile çipli ehliyetler çıktı ver binlerce kişi yeni ehliyetleri almak için başvurularda bulundu. Yeni ehliyet düzenlemesi ile Avrupa standartlarında ehliyetlere kavuşacak olan kişiler biran önce yeni ehliyetlerini alabilmek için gerekli başvuru evraklarını hazırlayarak ehliyetlerini aldılar.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından da milyonlarca vatandaşın yeni ehliyetleri almak için başvuru yapılacağı bilindiği için yeni bir sistem yapılarak önceden ehliyet yenileme randevusu sistemi başlatıldı. Bu sistem üzerinden ehliyetini yenilemek isteyen kişiler, başvurularını kolaylıkla bulundukları il emniyet müdürlükleri vasıtası ile yaparak randevu almaktalar. Randevu alma işlemini yapan vatandaşlar, gerekli belgeleri ve evrakları hazırlayarak, 15 TL olan ehliyet yenileme ücretini anlaşmalı bankalara veya vergi dairelerine yatırarak, makbuzla birlikte randevu zamanında emniyet müdürlüklerine giderek ehliyetlerini alabilmektelerdir. Ehliyet yenileme işlemi için yatırılacak olan 15 lira emniyetten veya başka kurumlardan alınmamaktadır. Direk banka hesapları üzerinden veya vergi dairelerinden ehliyet yenileme ücretleri yatırılmalıdır.

H türü engelliler için verilen ehliyet kaldırılarak, engelli vatandaşlarda her 5 yılda bir ehliyet yenilemeye tabi olacaktır. Bir çok yeni ehliyet türünün eklendiği yeni düzenleme ile otomobil ve motorsiklet sürücüleri her 10 yılda bir diğer kamyon, otobüs gibi ağır vasıta sürücüler için verilen ehliyetler ise her 10 yılda bir değiştirilmesi zorunluluğu getirilmiştir. Bu sayede alınacak olan yeni sağlık raporları ile kişinin araç kullanabilecek durumda olup olmadığı kontrol altına alınmış olacak.

Yeni ehliyetlerinizi almak için ehliyet randevu sistemi olarak kurulan yeni internet sitesi üzerinden randevu almak için:

Ehliyet yenileme randevusu alma 2017

site yoğunluktan dolayı açılmayabilir. İnternet kullanımının yoğun olmadığı saatlerde kullanarak ehliyet randevusu alabilirsiniz.

Son zamanlarda sosyal medyada ortaya atılan sağlık raporu 31 aralıktan sonra 500 lira olacak gibi haberlerde gerçeği yansıtmamaktadır. Sağlık raporunun verilmesi Aile Hekimleri derneğince yapılan açıklama ile gerçeği yansıtmadığı açıklanmıştır. Ehliyetlerin yenilenme işlemi 3 yıl kadar sürecek olup bu süreçte 15 lira olan ücretin şu aşamada değişmesi gündemde olmadığı gibi, sağlık raporununda her 5 yıl ve 10 yıl gibi sürelerde değişecek olan ehliyetlerle tekrar alındığını düşünürsek zaten böyle bir haberin gerçeği yansıtmaması mantıklıdır. Yeni ehliyet alacak olan kişiler bu ücretleri ödemektedirler. Ehliyeti mevcut olan kişiler için bu ücretler geçerli değildir. Sağlık raporu özel hastanelerde bile 50 liraya alınabilmektedir. Sonuç olarak devletimiz tarafından vatandaşın mağdur olmaması ve en kolay şekilde ehliyetlerini yenilemesi adına bütün kolaylıklar sağlanmış olup, ilgili makam olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılmamış olan bir duyuruyu lütfen dikkate almayınız.

Bir önceki yazımız olan 2017 Sicil Affı Ne Zaman Uygulanacak? başlıklı makalemizde sicil affı 2017, sicil affı konusunda güncel haberler ve sicil affı neden uygulanmıyor hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

İmar Barışı ( İmar Affı 2018 ) Başvuruları Başladı

8 Haziran Cuma günü İmar Barışı başvuruları başladı. Bu yazımızda imar affı (imar barışı) başvurularını …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.