Cumartesi , Nisan 20 2024

Anasayfa / Bankalar / 2017 Banka Sicil Affı Düzenlemesi

2017 Banka Sicil Affı Düzenlemesi



2017 Banka Sicil Affı Düzenlemesi

Tüketicilerin çekmiş olduğu krediler ve kullandıkları kredi kartları sonucunda, bankalara ödemek zorunda oldukları kredi taksitlerini ve kredi kartı ekstresi ödemelerini ödeyememesi veya zamanında ödeyememesi sonucunda kredi sicilleri olumsuz etkilenmektedir. 2017 Banka sicil affı düzenlemesi ile yapılacak olan yasayla, tüketicilerin bozulan kredi sicilleri affedilerek, kara listeye alınmışlarsa kara listeden silinecekler. Tabi sicil affı düzenlemesinin şartlarıda vardır. Peki sicil affının şartları nelerdir?

Sicil affı yasasından yararlanmak isteyenlerin, yapması gerekenler arasında tabiki kredi borcunu kapatmak yönünde bankayla iletişime geçmesi gereklidir. Kredi borcunun yapılandırılması veya kapatılması gerektiği gibi aynı şekilde kredi kartınında yapılandırılması veya kapatılması gereklidir. Bu durumun yerine getirilmemesi, tüketici olan kişinin uzun yıllar sürecek olan kara listeden çıkarılıp sicil affı uygulanması mümkün olmayacaktır.

Bankalarda mevcut olan batık kredinin artması ve tüketiciler tarafından da kredi borçlarının kapatılamaması neticesinde oluşan kredi sicilinin düzeltilmesi ve kara listeden çıkarılarak kredi çekmesinin mümkün olmaması neticesinde, ülkemizdeki kötü durumun düzeltilerek hem bankalar açısından hemde borcunu ödemek isteyipte ödeyemeyen tüketicilere yarayacak olan banka sicil affı düzenlemesi yapılacak.

Kredi kartı ve kredi yapılandırması yaparak kara listeden çıkma fırsatı eline geçen tüketiciler için sayılı günler kaldı. 2017 Yılı içinde çıkacak olan sicil affı düzenlemesi ile kara listeden çıkacak olan tüketiciler, bu sayede yeni kredi kullanabilecekler ve kredi kartı sahibi olabilecekler.

Kırmızı kalem yemiş olanlar, kara listede olanlar ve kredi notu düşük olanların sicil affı ile kredi kullanabilecekler ve ekonominin durgun halinin hareketlilik kazanılması sağlanacak. Tüketicilerin zor zamanlar geçirmesi ve bundan kaynaklı olarak kredilerini ödeyememeleri, kredi kartı borçlarını ödeyememeleri neticesinde, kredi notlarının düşmesi veya takibe girmeleri nedeniyle yasa çıkarılmaktadır.

Merkez Bankası tarafından tutulmakta olan kara listeler, bütün bankaların sistemlerinde gözükmekte olup, kara listeye giren bir tüketici, normal şartlarda borçlarını kapatsa veya yapılandırma yapsa dahi 5 yıl kadar bir süre kara listeden silinip, sicili temize çıkmamaktadır. Bu sicil affı düzenlemesi ile kredi borcunu yapılandıranlar veya kredi borcunu ödeyerek kapatanlar, 6 ay kadar kısa bir sürede kara listeden çıkarılarak, kredi kullanabilecekler.

Bir önceki yazımız olan İş Bankası Borç Transferi Kredisi başlıklı makalemizde borç transferi iş bankası, iş bankası 72 ay yapılandırma ve iş bankası kredi yapılandırması hakkında bilgiler verilmektedir.

Kaçırmayın!

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 ya Varan Mevduat Faiz Oranları

icindekiler1 ODEABANK Oksijen Hesap ile %26 Faiz Oranı1.1 ODEABANK Oksijen Hesap Özellikleri Nelerdir?2 ODEABANK Oksijen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.